Թորում`Սպիրտի ջրային լուծույթի թորումը

 ՍարքավորումներԿլորատակ  կոլբքիմիական  սառնարանընդունիչ կոլբ,սպիրտայրոց
Ազդանյութեր`սպիրտջուր
Այս  եղանակով  կարելի  է  բաժանել  տարբեր  եռման  ջերմաստիճան  ունեցող համասեռ  խառնուրդներԿլորատակ  կոլբիհաճախ  էլ`  այսպես  կոչված Վյուրցի կոլբի  մեջ  լցնել  թորվող  հեղուկըընդ  որումհեղուկի  ծավալը  չպետք է  գերազանցի  կոլբի  ծավալի  ²/3-ըայսպես`հեղուկը  դուրս  կշարժվիԿոլբը միացվում  է  սառնարանինթեք  խողովակն  իջեցվում  է  ընդունիչ  կոլբի  մեջ:Թորվող  հեղուկով  կոլբի  ներսի  ջերմաստիճանին  հետևում  են  կոլբի բերանին  խցանով  ամրացված  ջերմաչափի  միջոցով:

Комментарии