Անհատական հետազոտական աշխատանք թեմաններ՝
1. Հայաստանում աճեցվող խաղողի տեսակները
2. Ալկոլոհային խմիչքների ազդեցությունը օրգանիզմի վրա
Լաբորատոր փորձեր գինու նմուշներով՝ սպիտակ գինի և արենի գինի:
Փորձ 1
Հայտանյութի օգնությամբ գինու նմուշների միջավայրի որոշումը (հիմնային թե թթվային):
Նմուշ 1- Թույլ թթվային
Նմուշ 2- Թույլ թթվային
Հիմա համեմատենք աղղաթթուն միջավայրի հետ:
Աղղաթթու- Ուժեղ թթվային
Գինու մեջ պաուրանակվող թթուներն են- Քացախաթթու, գինեթթու, լիմոնաթթու, խնձորաթթու, սաթաթթու և այլն: Այս նշված թթուները օրգանական թթուներ են:
Լաբորատոր փորձ 2: Չեզոքացման ռեակցիա սոդայով
Չեզոքացման ռեակցիա ժամանակ անջատվելու է ածխաթթու գազ: Երկու նմուշների գույնը փոխվեց, որովհետև միջավայրը դարձավ հիմնային: Հիմքը չեզոքացրինք աղղաթթով, և գինին ստացավ նախին բաց-վարդագույն ենարգը:
Խմորումը կենսաքիմիական գործընթաց է, որի ընթացքում խաղողում պաուրնակվող ածխաջրերը ենթարկվում են բակտերիալների ազդեցության խմորման:
1. Հայաստանում աճեցվող խաղողի տեսակները
2. Ալկոլոհային խմիչքների ազդեցությունը օրգանիզմի վրա
Լաբորատոր փորձեր գինու նմուշներով՝ սպիտակ գինի և արենի գինի:
Փորձ 1
Հայտանյութի օգնությամբ գինու նմուշների միջավայրի որոշումը (հիմնային թե թթվային):
Նմուշ 1- Թույլ թթվային
Նմուշ 2- Թույլ թթվային
Հիմա համեմատենք աղղաթթուն միջավայրի հետ:
Աղղաթթու- Ուժեղ թթվային
Գինու մեջ պաուրանակվող թթուներն են- Քացախաթթու, գինեթթու, լիմոնաթթու, խնձորաթթու, սաթաթթու և այլն: Այս նշված թթուները օրգանական թթուներ են:
Լաբորատոր փորձ 2: Չեզոքացման ռեակցիա սոդայով
Չեզոքացման ռեակցիա ժամանակ անջատվելու է ածխաթթու գազ: Երկու նմուշների գույնը փոխվեց, որովհետև միջավայրը դարձավ հիմնային: Հիմքը չեզոքացրինք աղղաթթով, և գինին ստացավ նախին բաց-վարդագույն ենարգը:
Խմորումը կենսաքիմիական գործընթաց է, որի ընթացքում խաղողում պաուրնակվող ածխաջրերը ենթարկվում են բակտերիալների ազդեցության խմորման:
Комментарии
Отправить комментарий